Ingen 3-pack

Har funderat mycket under sommaren på om jag skulle testa en IVF för att se hur min kropp svarar på behandlingen för att sedan bestämma om jag vill fortsätta med fler IVFer om den första inte lyckas eller om jag skulle slå till och köpa en 3-pack IVFer direkt då man får så pass mycket rabatt att det blir ungefär köp tre och betala för två. Efter lite pendlande fram och tillbaka kom jag fram till att jag ville köpa en 3-pack direkt då det tredje försöket skulle bli nästan gratis, lyckas det andra skulle det gå jämnt upp och om det skulle lyckas på första skulle jag bli så glad att jag nog inte skulle bry mig så mycket. Lite osäker var jag dock fortfarande för jag ville inte binda upp mig på en 3-pack ifall stimuleringen inte funkar så jag mailade CFC igår för att fråga när man måste bestämma sig. Imorse kom svaret och då jag i Sverige går hos GH som samarbetar med CFC så har jag redan rabatt och därför får jag inte köpa en 3-pack. Helt klart en kalldusch… Jag kan förstå att från CFCs perspektiv så ger de rabatt när de drar av de 6000 kr jag betalar GH för att skriva recept och göra två VUL men från mitt perspektiv så blir det ju ingen rabatt alls 😦 Hade varit bra om det stått någonstans eller om någon talat om det tidigare (eller om jag ställt fler frågor i juni men det var så mycket annat då). Blir det fler IVF-försök ska jag nog försöka byta svensk klinik om det blir billigare, det finns ju någon i Varberg och någon i Uddevalla som kanske hjälper singlar vid IVF i Danmark. Nu förstår jag iaf varför sköterskan på GH visste så lite när jag frågade henne hur deras samarbete funkar om man köpte 3-pack när jag ringde igår för att stämma av inför sprutstart om 1,5 vecka. Sedan gjorde hon mig nervös när hon sa att jag får ringa igen nästa vecka när läkaren är tillbaka från sin semester så att han får säga att det är ok att jag kör nästa cykel för det hade han inte skrivit något om i journalen. Ursäkta, kan det alltså dröja en cykel till? Hoppas verkligen inte det.

Annonser

2 thoughts on “Ingen 3-pack

 1. Hej!
  Konstigt att de låter dig bli så beroende av en läkare som är borta så mycket. Jag har ju 2 läkare i Stockholm men ingen av dem är ”behandlande” läkare, utan det är läkarna i Danmark (har ingen särskild där, utan alla kan svara på frågor verkar det som). Kan du inte prata med kliniken i Danmark och be om besked från dem?
  Lycka till!!
  Sandra

  Gilla

 2. Det är svårt att hitta en läkare i närheten av Göteborg som kan tänka sig att skriva ut IVF-recept till singlar, och i Göteborg verkar det helt omöjligt. På Femmis-forumet säger ryktet att det finns en överenskommelse i stan att inte hjälpa singlar och att ingen vågar bryta mot den. Har ännu inte hört om något ställe som ställer upp och Femmisarna brukar vara väldigt duktiga på att tipsa. Min svenska klinik är den som ligger närmast av de kliniker som CFC samarbetar med så jag är rätt beroende av den här osympatiske läkaren tyvärr.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s