Snart dags för försök 2

Det börjar dra ihop sig för mitt andra IVF-försök och jag är nervös… Tänk om det går lika dåligt som sist. Å andra sidan känner jag mig friskare och piggare nu än förra gången så jag hoppas att kroppen är i bättre form och samarbetar mer den här gången. Jag hade en ordentlig svacka efter förra försöket och trillade tillbaka i gamla ovanor och åt alldeles för mycket godis och slutade med promenaderna så ett antal av de där kilona jag kämpade bort i somras återkom. Sedan några veckor tillbaka bestämde mig för att nu får det vara slut med godis och så började jag med spinning igen. Förutom godisstoppet äter jag normalt men det har ändå försvunnit några kilo, och det är väldigt skönt. Förhoppningsvis fortsätter jag tappa lite långsamt i vikt trots att min kropp definitivt inte befinner sig i svält.

Annars håller jag på att försöka få ihop logistiken inför försöket. Jag är väldigt nöjd med min läkare i Göteborg, men det är ett problem att han bara jobbar tre dagar per vecka när man håller på med IVF och behöver göra sina ultraljud särskilda dagar. Dessutom är han populär så man behöver boka sina tider typ tre veckor innan och det är ju också lite svårt då mensen inte alltid dyker upp när man tror… Jag skulle tro att jag får mens på tisdag plus/minus två dagar, och om den dröjer till på onsdag klaffar det perfekt med den tiden jag lyckades få. Bara att hoppas att kroppen håller sig till schemat! Det andra ultraljudet gissar jag på att jag behöver på fredagen eller lördagen och då får jag nog åka till Köpenhamn eftersom vare sig min läkare och min back-up läkare har öppet på fredagar. Känns lite jobbigt med fem timmar på buss enkel väg för en undersökning som tar 5-10 minuter men så får det bli. Om jag tar bussen så kostar det iaf inte mer pengar än att gå i Göteborg då ultraljudet ingår på den danska kliniken och bussbiljetterna kostar ungefär samma som läkaren tar per besök. Synd bara att behöva lägga en hel dag. Det innebär också att det kan bli tre vändor till Köpenhamn på en vecka om det blir insättning.

Annonser

8 thoughts on “Snart dags för försök 2

  1. Åh, stort lycka till! Skönt att vara ”på gång” igen!
    Det låter verkligen inte roligt att hålla på att försöka passa in tider, kroppen gör ju bara som den själv vill mest hela tiden. Hoppas din kropp samarbetar den här gången!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s