Det går långsamt framåt

I fredags avslutade jag min tre veckor långa kickstart med viktminskningen. Det var tufft med pulverdieten den här gången, tuffare än jag minns från tidigare gånger jag gjort det. Den första natten var jag fruktansvärt hungrig och hade svårt att sova och även om hungern mattades sedan så fanns den kvar hela vägen. Det var många gånger jag fick påminna mig om varför jag utsatte mig för det men när jag kom ihåg att det är för att förhoppningsvis få ut fler ägg nästa gång var det bara att ta ett djupt andetag och fortsätta. Det hjälpte också att det blev bra resultat på vågen, särskilt första och andra veckan. tredje veckan gick det väldigt trögt men då hade antagligen kroppen gått ner i varv plus att jag hade PMS vilket brukar betyda plus på vågen. Totalt blev det minus 7,2% och det är jag nöjd med.

Igår gick jag in i fas 2 av min viktminskningsplan. Jag ska testa att leva på 1000 kcal per dag vilket är ungefär hälften av mitt dagsbehov. Det här har jag aldrig testat förut så jag får se hur det går. Under pulverkuren var jag väldigt trött och seg och jag hoppas att jag får tillbaka lite energi för annars får jag nog öka på kaloribudgeten lite för nu måste jag öka från 50% till 75% på jobbet. Planen är att köra på detta under sju veckor, men jag får som sagt se hur det går. Det kommer nog bli svårt att alltid vara duktig och räkna varenda kalori men förhoppningsvis räcker motivationen ända fram. Sedan finns det ju perioder som är tuffare än andra… Det här med att ha godisstopp och leva på en strikt kaloribudget när man har PMS och allt man kan tänka på är att få trycka i sig en stor chokladkaka, det är snudd på tortyr 😉

Jag har också börjat kolla lite på det här med att gå till en endokrinolog. Min vårdcentral vill inte hjälpa mig med en remiss men fredags skrev jag en egenremiss till Sahlgrenska där jag kortfattat beskrev varför jag tror att jag behöver deras expertis inför nästa IVF-försök. Efter vad jag har förstått är det svårt att få egenremisser godkända och sedan är frågan om jag hinner bli kallad i tid, så jag kontaktade även Carlanderska. Jag fick prata med en trevlig sköterska och när jag kort talade om varför jag ville komma sa hon ”men det här går du väl redan för hos specialist?”. Skönt att höra att jag inte är alldeles hypokondrisk utan att jag antagligen är inne på rätt spår när jag försöker få träffa en endokrinolog. Tyvärr är det dyrt att gå privat, första besöket skulle kosta 1690 kr och andra besök 1000 kr men det är det värt om det innebär att jag kan få hjälp att bli gravid. Nu hoppas jag på att min egenremiss blir godkänd och att jag blir kallad till Sahlgrenska men annars har jag en tid bokad på Carlanderska 13/3.

Jag har alltså tagit några små steg framåt både med vikten och endokrinolog inför nästa försök så det börjar kännas som att jag använder min behandlingspaus väl. Får också säga att även om barnlängtan finns kvar så är det väldigt skönt att för en stund vara ute ur behandlingsbubblan, det är en tuff värld att leva i.

Sedan sist har det även kommit lite dåliga nyheter. Lagen om att ge ensamstående rätt till assisterad befruktning i Sverige kommer inte att behandlas av riksdagen förrän till hösten. Det innebär att en lagändring tidigast kan träda i kraft 2016-01-01 och inte redan i sommar som det varit prat om tidigare. Jag hade hoppats på att åtminstone få ställa mig i IVF-kö om ett halvår men om det dröjer ännu längre är det tveksamt om jag alls kommer hinna få någon hjälp i Sverige innan det är dags för mig att ge upp IVF-försökandet och gå vidare mot äggdonation som inte kommer vara lagligt med den nya lagen heller. Nu hoppas jag förstås att någon IVF-behandling (helst nästa behandling) kommer resultera i ett barn men det är nog dags att inse att jag kommer få finansiera hela min resa mot att bli mamma själv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s