Förberedelser pågår

Snart är det dags att dra igång IVF 3. Jag mailade kliniken i Danmark förra veckan för att höra att det är ok att jag kör nu, och även om de inte sa det rakt ut så fick jag en repetition av hur jag ska ta sprutorna så jag tolkar det som ett ok. För säkerhets skull så ska jag ta och ringa dem innan också för att kolla så att de inte har stängt några dagar i slutet av juni, har för mig att de inte brukar stänga alls men det känns bättre att verkligen veta att det kommer vara öppet.

Jag förväntar mig ÄL runt nästa helg men jag började mäta med sticka imorse för att vara säker på att jag inte missar det den här gången. Tanken nu är att jag ska börja ta Orgalutran för att bryta min nuvarande cykel tidigare på CD17-23, så jag tänkte att jag börjar sju dagar efter ÄL, det borde bli runt CD21. Under våren har jag haft några kortare cykler (precis som förra året) men förra cykeln blev 30 dagar så jag verkar vara ”back och track”. För säkerhets skull vill jag dock ha koll på min ÄL så jag börjar med Orgalutranet i tid för annars är det ju rätt meningslöst att försöka bryta cykeln tidigt och Orgalutran vill jag inte ta i onödan, de gör för ont att trycka in.

Jag planerar för ÄP i slutet av veckan efter midsommar och det verkade som om det skulle bli min första semestervecka. Perfekt tänkte jag och satt och mös på jobbet över att allt föll på plats så bra för då skulle jag inte behöva berätta något för chefen på nya uppdraget. Tyvärr kom hon tillbaka några timmar senare och undrade om jag inte skulle kunna skjuta på semestern en vecka till för det saknades resurser den veckan. Ett ÄP flyttar man ju inte på direkt och jag vet ju inte exakt när det blir så frågan var inte så enkel att svara på, särskilt som jag inte är så sugen på att ”outa mig” på nya uppdraget än. Jag hasplade ur mig något om att jag skulle göra en medicinskt behandling någon gång i slutet av den veckan men att jag inte visste när än så jag skulle nog vara lite sjukskriven då om jag inte hade semester. Jag såg på chefen att hon gärna ville veta vad det var för behandling men jag låtsades som ingenting och lovade att jobba så många dagar jag kan den veckan. Synd att jag inte kunde vara ledig hela veckan och ladda för mitt ÄP men skönt ändå att det löste sig så pass bra utan att jag behövde berätta varför jag ska vara borta.

Har även kollat upp så att det finns strån kvar av samma donator som jag använde sist när mitt ägg blev befruktat och det fanns många kvar. Tyvärr hade de höjt priserna så nu kostar ett strå 70 euro mer än sist, suck… Inte mycket att göra åt, man kan ju inte gärna strunta i den delen av behandlingen.

Nästa vecka ska jag knalla förbi apoteket och beställa mina mediciner och sedan är det alltså snart dags. Jag har lite svårt att fatta att jag ska göra det här igen och jag har ännu svårare att tro att det ska lyckas den här gången men det är bara att köra på så får det bli som det blir.

Annonser

13 thoughts on “Förberedelser pågår

 1. hej,hittade precis till din fina blogg😊
  Visst blir man glad för lag ändringen,på tiden som sagt men samtidigt känner jag att hade det inte varit för vårt grannland då hade jag och min man inte haft vår underbara dotter nu.❤️lycka till här nu den kommande tiden med ivf3 hoppss det ska lyckas för dig!

  Gilla

 2. Jag har också precis hittat din blogg och känner att jag vill gärna följa din story.
  Hoppas att detta går vägen för dig.

  Det jag fastnade för var även att du är en tjej som är ingenjör, konsult och är ute på uppdrag, i Gbg, precis som jag.

  Kul!

  Gilla

 3. Håller också tummarna. å hittade precis hit genom barnlängtanbloggen;-) Har själv gjort (tillsammans med min man) 5st inseminationer i danmark utan ett enda plus och nästan 3fulla IVFer i sverige innan vi lyckades få vårt första plus på FET försöket. Använder också donator då min man är steril.

  Gilla

 4. Hej försöker sätta mig in i hur allt detta funkar om jag också ska prova. Har det blivit ngn ny lagändring än? Vet att det är på gång men har inga andra uppgifter. Behöver du åka till Danmark eller har du kunnat få hjälp där du bor med allt? Vad kostar IVF?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s