IVF 3, dag 11: Ovitrellen på plats

Igår var jag som planerat på mitt tredje VUL hos min svenska läkare. Han hittade sex blåsor på vänster sida (20, 20, 15, 13, 12, 10) och fyra på höger (20, 16, 15, 12). Jag tyckte var lite märkligt att två blåsor på vänster sida skulle ha växt 10 mm på två dagar och blev orolig för att min svenska läkare skulle ha mätt fel igen och misstagit ett kluster med blåsor för enbart en stor blåsa som han gjorde vid mitt första VUL. Jag fick titta på skärmen både i Köpenhamn och igår och det var mycket svårare att se väggarna på blåsorna på min svenska läkares skärm och han är inte heller specialiserad på IVF utan har jobbat länge på förlossningen tidigare i sitt yrkesliv. När jag pratade med sköterskan på den danska kliniken efteråt ville hon boka in ÄP på onsdag (dvs imorgon) men då tog jag upp att jag var orolig över att det kanske blivit fel igen och då ropade hon på en läkare. Den gången hade jag otur med vilken läkare det blev… Han var inte så intresserad av att prata med mig och när jag försökte förklara varför jag var orolig sa han bara att de måste kunna lita på VULen vilket jag förstår men han avbröt mig direkt och sa bara att detta skulle han kunna diskutera hur länge som helst och det hade han inte tid med för han hade en massa andra patienter att prata med. Om jag trodde att det kanske blivit fel var jag tvungen att göra ett nytt VUL idag antingen hemma eller i Köpenhamn och sedan avslutade han snabbt samtalet utan att egentligen ge mig några råd. Där satt jag med telefonen i handen och visste inte vad jag skulle göra. Skulle jag ta Ovitrellen och satsa på ÄP på onsdagen, men jag hade ju inte fått veta vilken tid, så när skulle jag isf ta sprutan? Åka till Köpenhamn igen var inte ett alternativ för jag kunde inte vara borta en dag till från jobbet och få tid för VUL i Göteborg insåg jag skulle vara omöjligt. Hur blev det plötsligt upp till mig att avgöra om jag var redo för ÄP? Kunde inte läkaren ha lagt några minuter på en telefonkonsultation med mig som faktiskt också betalar dem väldigt mycket pengar?

Jag mindes vad den danska läkaren sa i lördags när hon mätt de flesta av min blåsor till 10 mm nämligen att de antagligen skulle behöva till på torsdag för att växa till sig och att det inte var bra att ta dem för tidigt heller för då blir de inte befruktade (vilket kan ha hänt mig vid IVF 1). Väntar man för länge kan de dock bli övermogna och inte heller funka. Jag gick tillbaka till IVF 1 när inget ägg befruktades och såg att jag gjorde plock på dag 12, och under IVF 2 när ägget befruktades gjorde jag plock på dag 13. Mina tidigare behandlingar, gissningen från den danska läkaren i lördags om plock på torsdag och lite googlande fick mig att efter några ångestladdade timmar fatta beslutet att ta Gonal-f och Orgalutran en dag till och sikta på plock på torsdag istället.

Imorse ringde jag kliniken direkt när de öppnade och fick prata med en annan läkare som inte heller var jätteglad över att jag tvivlade på mitt VUL-resultat men efter att jag berättat att jag inte tagit Ovitrellen igår så tyckte han att vi satsar på plock på torsdag, och även om han inte sa något så tror jag att han förstod varför jag var så osäker på VULet. Jag fick tid för ÄP på torsdag morgon kl. 9.15 så för någon timme sedan tog jag till sist Ovitrellen. Jag ägnade också några desperata timmar igår efter att googla efter ett hotellrum i Köpenhamn med incheckning imorgon men allt var fullbokat utom rum i 5000 kr-klassen så jag hade ställt in mig på nattbussen igen. Imorse efter samtalet med kliniken gjorde jag en sista desperat sökning och då hade det dykt upp ett billigt rum utan eget badrum så jag bokade det fortare än kvickt för det är ändå mycket bättre än nattbussen. Imorgon eftermiddag bär det alltså åter iväg över sundet.

De senaste dagarna har jag varit rätt trött, haft en del huvudvärk och har även mått lite illa ibland. Det molar till i äggstockarna då och då och jag är rätt uppsvullen över magen men det kanske inte är så konstigt när det växer 10 blåsor där. När jag för första gången har ett hyfsat antal blåsor på tillväxt så känns det typiskt att jag ändå är så nervös över utgången. Efter VUL-strulet kan jag ju bli utan ägg antingen pga att blåsorna är för små och omogna eller pga att de hunnit bli övermogna. Åh vad jag önskar att jag kunde göra alla undersökningar på en och samma klinik som tar det fulla ansvaret för behandlingsförloppet. Förhoppningsvis har dock blåsorna växt lagom mycket så det blir en massa mogna ägg som befruktas fint med hjälp av ICSI.

Annonser

2 thoughts on “IVF 3, dag 11: Ovitrellen på plats

 1. Jag har följt din blogg ett tag nu men inte kommenterat. Är själv inne i ivf-karusellen. Låter jobbigt att inte ha all behandling på samma klinik. Ville bara skicka ett stort lycka till och hoppas att du får ett bra resultat imorgon! Kram

  Gilla

  • Tack för lyckönskningen! Idag känns det lite bättre och jag kom precis fram till Köpenhamn och har checkat in på hotellet.

   Lycka till du med med din IVF-resa!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s