IVF 4: Nedreglering dag 8

Puffandet fortsätter… Nu har jag alltså hållit på i över en vecka och det börjar bli dags att hålla utkik efter mensen. Jag tror i och för sig att mensen kommer dröja ytterligare några dagar, eller hoppas i alla fall på det då det står på många ställen att mensen ofta kommer lite senare under en nedreglering och jag vill ju att det här ska funka så bra som möjligt.

När jag var på apoteket i veckan så passade jag på att fråga om de visste hur länge man måste vänta med att snyta sig efter en Synarela-puff. Tjejen stod och läste länge och verkade inte heller hitta någon information men till slut fann hon att maximal effekt uppnås efter 20 minuter och vi kom då fram till att efter en timme borde det vara ok att snyta sig. I början efter en puff så blev jag jättesnuvig och det var var väldigt jobbigt att inte få snyta sig. Nu har jag däremot börjat få svårt att hålla tillbaka nysningar och det bekymrar mig mer. Igår började jag attacknysa (typ 6-7 gånger under drygt fem minuter) på bussen och då hade det gått en kvart ungefär. Idag på kontoret så kom det en dubbelnysning ungefär 10 minuter efter puffen. Igår var jag orolig att jag inte fått i mig allt jag skulle så tog en extra puff innan jag gick och la mig och det får nog bli en dubbelpuff ikväll med.

Jag känner fortfarande inte av så mycket. Idag molade det en del i äggstockarna på eftermiddagen men det kanske var mest för att jag hade lite för tighta byxor… Är det meningen att det ska kännas i äggstockarna under nedregleringen? Annars så har godissuget eskalerat ordentligt, kanske därför byxorna känns lite för tighta… Har även haft lite huvudvärk stundtals men oroar mig mer för att det tyder på att jag kanske åkt på min kontorskompis förkylning. Hon satt och snörvlade och hostade ordentligt idag och jag satt mest och tänkte att nej just nu får jag inte bli sjuk för det kan paja alltihop. Jag vet inte om det kan påverka behandlingen även om jag har för mig att feber kan vara dåligt för äggen (eller var det embryon under ruvningen?) men det kan sabba hela min tighta planering för att få ihop både behandling med alla undersökningar och resor och jobb. Nåja, det är väl bara att vänta och se… Imorgon ska jag i alla fall byta rum och får då ett eget rum vilket ska bli skönt, om inte annat så slipper jag förkylningsbacillerna och jag kan puffa i lugn och ro utan att smyga 🙂

Annonser

6 thoughts on “IVF 4: Nedreglering dag 8

 1. Håll ut! Känner igen det där att bli lite snuvig… ( även ett tag efter man slutat med sprayen) lite tips: snyt dig innan sprayen. Spraya och luta sedan huvudet bakåt några sekunder ( kanske gör du redan detta, men har testat och tycker det funkar lite bättre då) tyvärr smakar ju inte sprayen så gott dock 😉 sen tar du blodprov? Då ser man ju att du är ordentligt nedreglerad… Kämpa på och lycka till!

  Gilla

 2. Och när blödningen kommer är det ju också ett tecken på att du är ordentligt nedreglerad, så som jag förstått det. ( dvs du fått i dig nog med spray!) 🙂

  Gilla

 3. Och jag har snarare hört tvärtom: en förkylning man bättre på att det fäster… Då kroppen har fullt upp med att bekämpa infektion istället för att ” angripa”/ så underlättar ev grav. Vet inte om det är 100% vetenskapligt, minns inga källor just nu….

  Gilla

 4. Hoppas att långa protokollet ger bättre resultat. Det låter lite besvärligt med nässprayen, oron för om du fått i dig rätt dos och snuvan. Går det bra för dig att fokusera på jobbet eller tänker du mycket på IVF/behandlingen/all planering medan du jobbar?

  Gilla

  • Just nu har jag lite för mycket på jobbet så jag har helt enkelt inte tid att tänka på något annat 🙂 Det är tur att jag satt en påminnelse för eftermiddagspuffen annars hade jag nog missat att ta den i tid många jobbdagar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s