Planerar för framtiden

Har länge på sätt och vis haft två parallella spår i tankarna när jag sett de närmaste åren framför mig. I det ena spåret har jag blivit gravid under nästa eller nästnästa försök och i det andra spåret har jag börjat göra förändringar yrkesmässigt. Jag har dragit mig för att göra förändringar i min jobbsituation som att byta uppdrag eller börja söka nytt jobb för det skulle missgynna mig om jag blir gravid. Ta ett nytt uppdrag när man är nygravid kändes inte smart då det verkar som om de flesta är väldigt trötta och kanske får man även andra krämpor och varför utsätta sig för det medan man samtidigt försöker visa vad man går för på en ny arbetsplats. Byta jobb verkade ännu dummare då jag i så fall skulle mista den extra föräldrapenningen man får om man slår i taket, för att få den måste man oftast ha varit anställd minst ett år. Av dessa anledningar har jag alltså dragit mig för att börja diskutera förändringar med min chef trots att jag länge känt att mitt uppdrag är för okvalificerat.

Nyligen dök det dock upp en liten möjlighet att byta arbetsuppgifter hos den kund jag sitter hos och jag högg på den direkt. Jag bokade snabbt in en lunch med min chef och vi kom fram till att jag skulle prata med beställaren om min önskan att byta roll och även vara öppen med att om det inte blir någon förändring så börjar vi leta efter ett annat uppdrag efter sommaren. Beställaren är svår att veta var man har och hon har väldigt specifika krav när hon tar in konsulter så det är ett vågspel men trots att hon var förvånad när jag pratade med henne så lyssnade hon men sa också att det kommer dröja minst en månad innan jag får besked.

Tärningen är alltså kastad, antingen byter jag roll där jag är eller så blir det nytt uppdrag i höst. Förändring är på gång oavsett hur det går med IVFandet och det känns fantastiskt skönt, äntligen kan jag ta ett steg framåt på något plan i livet. Det känns som om jag tagit tillbaka lite kontroll efter att bara ha åkt med de senaste åren. Samtidigt ligger en tanke och skaver i bakhuvudet, innebär det här att jag börjar ge upp tron på IVF på allvar? Jag börjar mer och mer tänka på äggdonation trots att jag har två försök kvar på min tre-pack. Försöken är dock inplanerade, det ena nu i mars-april och det andra antagligen i slutet av sommaren så vi får se hur det blir.

Apropå nästa försök så drar jag igång med IVF 5 nu. På fredag nästa vecka på CD17 drar jag till Köpenhamn för priming. Jag var lite förvånad över att jag skulle komma så tidigt, jag har bara läst om priming på CD21 dvs sju dagar efter ÄL, men kanske är det för att jag berättat att jag ibland ägglossar några dagar för tidigt. Ser inte direkt fram emot att de ska skrapa med ett tunt plaströr i min livmoder (det är så de beskriver proceduren på sin hemsida) men jag hoppas att det kan hjälpa ett embryo att fästa och det skulle ju inte ta så många minuter. Är ärligt talat nästan lika nervös inför id-kontrollen när jag ska hem igen men det funkade med busstiderna så jag slipper iaf bli registrerad och lagrad i någon databas.

Annonser

5 thoughts on “Planerar för framtiden

 1. Det låter ju bra! Förändring är bra.
  Jag själv är ju så trött på konsultandet. Vill till ett produktbolag. Och jag kan uppenbarligen inte heller räkna med att graviditet kommer snart. Så jag kör på som om att det inte kommer att ske.
  Hoppas få nytt jobb snart. 🙏

  Hoppas du får ett kul uppdrag och att IVF går som önskat nu 🌺

  Liked by 1 person

 2. Jag skrev om samma sak häromdagen, för jag tror verkligen att det är klokt att försöka våga att inte helt pausa jobbvalen, precis som du säger. Annars kommer känslan av att man står och stampar på samma ställe vara ännu starkare. Allt man gör är ju att VÄNTA på saker i IVF-svängen. Livet kan inte helt stanna av, då tror jag smällen är ännu hårdare när saker och ting inte går ens väg. Hoppas det blir bra för dig med jobbet!

  Liked by 1 person

 3. Min läkare sa också vi kör långa protokollet och rispar dig nästa gång.. man bara ja de hade de ju kunnat göra första gången tycker man. Börjar också nytt jobb och möte med ny privat klinik inom kort hoppas vi. Har också tänkt spara, spara men så gick jag loss idag och handlade för 3000 spänn… och tog ett glas prosecco till lunchen. Fan man lever bara en gång. Kände mig mycket rebellisk.

  Gilla

  • Haha, en ”partner in crime” 🙂 Ibland tror jag att man bara måste slå sig loss och göra de där sakerna som man förvägrat sig. Lycka till med nya jobbet och mötet med nya kliniken!

   Gilla

   • Verkligen och det fortsatte inte där! Gick nyss med i Aftonbladets viktklubb.. det kommer inte att bli lätt, men jag tänkte vafan varför inte jag borde ju gå ned 10 kg ;D. Nystart helt enkelt… eeeeh. Ah, skall bli intressant att veta hur det går med rispningen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s