IVF 5, SD1: Startklar

Har tillbringat dagen med en tur fram och tillbaka till Köpenhamn. Pga att det är helgdag även i Danmark idag var den sista tiden på kliniken 12.30 och pga att det inte är vardag gick det inga tidiga tåg. Som tur var gick det en buss i ottan som skulle vara framme vid centralen 11.50, inte mycket till marginaler alltså då kliniken ligger en bit bort från centrum. Resan ner flöt på bra och vi höll tiden och jag började andas ut när vi rullade ut från Kastrup och in mot centrala Köpenhamn. Så svänger bussen plötsligt in på en mack och ska tanka och det har jag aldrig varit med om tidigare. Där sitter jag alltså och ser minuterna ticka iväg och blev nervös igen men så rullade vi äntligen iväg och fem minuter senare klev jag av. Jag hade turen att hinna med ett S-tåg direkt så där tjänade jag in minuterna som gick förlorade vid tankningen. En kvart senare kliver jag av tåget med en kvart till godo vilket var perfekt då det tar ca tio minuter att promenera bort till kliniken. Väl där fick jag äntligen kissa, något som jag annars brukar hinna med på centralen men som rationaliserades bort pga tidsbrist idag, och efter dryga sex timmar var det en ljuvlig känsla.

Jag fick träffa en ny läkare, enligt hemsidan har han varit vikarie hos dem sedan 1997 så han var en inhoppare men en erfaren sådan. Han gjorde ett snabbt VUL och konstaterade att allt såg fint ut och det var ok att börja stimulera redan ikväll med 300 IE Gonal-f. Sedan fick jag veta att nästa VUL skulle göras 4/4 vilket var perfekt då jag redan bokat en tid för det hos min svenska läkare just den dagen. Än så länge håller mitt gissade tidsschema bra 🙂

Innan det var dags att gå så passade jag på att fråga om de ibland brukar ge sina patienter blodförtunnande för att öka chansen att embryot fäster. Den här läkaren spritte av energi och hade ett ganska yvigt kroppsspråk och han talade om för mig flera gånger att blodförtunnande funkade inte alls, han sa det dock på ett sätt så att jag inte alls tog illa vid mig. Nu vet jag dock att många andra läkare och kliniker i Sverige och andra länder tror att blodförtunnande medicin kan hjälpa vissa patienter så jag har personligen inte avfärdat det än även om jag inte tänker strida för det den här gången. I nästa andetag efter att han avfärdat det blodförtunnande sa han att jag kan få Prednisolon istället om jag vill. Jag blev lite paff för det var min nästa fråga och nästan innan jag hunnit tacka ja så kom det en burk med piller glidande över bordet. Sedan skrev han receptet och sa att de skulle skicka en räkning, de kostade bara 100 DKK och det var skönt att slippa krångla med att försöka få receptet ”översatt” innan jag kunde hämta ut medicinen. Han förklarade inte vad Prednisolonen skulle göra, eller det kanske han gjorde på lite snabb danska, men jag visste ju redan innan att en del får det för att dämpa immunförsvaret ifall det råkar vara så att kroppen angriper embryona som man får tillbaka.

Under stimuleringen ska jag alltså ta 0,2 ml Suprefact (minskar från 0,5 ml) och 10 mg Prednisolon på morgonen och 300 IE Gonal-f på kvällen. Tidigare har jag stimulerat 9-10 dagar så jag gissar att det blir något liknande den här gången. Näpp, nu är det dags att logga ut och gå och trycka in den första Gonalen. Kom igen nu äggen, väx!

Annonser

2 thoughts on “IVF 5, SD1: Startklar

  1. Alla läkare säger och tycker lite olika om blodförtunnande. Jag fick Prednisolon (för lederna och immunförsvar) och Trombyl den här gången. Läkarna på FC sa på VUL att det förmodligen inte har m medicinerna att göra att det fäst, utan embryona. Men jag tror på Prednisolon! Vi har försökt så många gånger utan…
    Jag håller tummarna för dig ✊🏻✊🏻🙏🏻 Kram!

    Liked by 1 person

  2. Så roligt och spännande! Verkligen lycka till.Vet inte om jag/du namnt tidigare, anvander din klinik ”glue” metoden för att få ägget att fästa.

    Vi skall till nya privata kliniken nästa lördag, och vi har redan bestämt oss för ett 3-pack. Hejdå 55000. Ja, ja det är ju ”bara” pengar. Har inte tänkt på barn på 2.5 månad, det har kännts så befriande. Pressen man sätter på sig är ju helt otrolig egentligen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s