IVF 6: RD9 Tjuvtestning

Det har nog inte undgått någon att jag inte varit speciellt hoppfull om att den här behandlingen skulle lyckas. Tidigare har jag gillat ruvarperioderna då de på något vis var en respit från det vanliga kämpandet, just då fanns det ju hopp. Den här gången kändes det inte alls så, jag ville mest att det hela skulle vara över så att jag kunde samla ihop bitarna, stänga dörren om IVF och gå vidare. För tre dagar sedan bestämde jag mig därför för att börja tjuvtesta för att inte gå och hoppas och känna efter för länge. Det hade redan hunnit bli eftermiddag när jag kom så långt i tankarna så istället för att gå och kissa på en sticka började jag med att inventera testförrådet. Det visade sig att jag bara hade två av de billiga stickorna kvar och sedan det där digitala Clearblue-testet som jag sparat för att använda när jag fått två linjer på en sticka, nästa gång ville jag se ”gravid” i det där fönstret och inte det andra… När jag kollade på bäst-före-datumet såg jag att det går ut i november, det har alltså legat så länge i skåpet och väntat på att jag ska lyckas att det nästan blivit obrukbart.

Skulle jag hållas med tjuvtestning, och dessutom så länge (för det var ju fortfarande sex dagar till officiell testdag) var det alltså dags att fylla på i förrådet. Innan jag tog mig in till apoteket passade jag på att städa i alla skåp och gömmor där jag haft medicin som blivit över från olika behandlingar och samlade ihop det och spruthinken för att kunna lämna in allt på apoteket. Ännu ett steg i att rensa mitt hem på IVF-relaterade saker för att gå vidare. När jag väl kom iväg hade det blivit rätt sent och de flesta apotek hade stängt men det i Nordstan har ju öppet väldigt länge. Jag blev lite besviken när jag såg att de bara hade digitala Clearblue och Hjärtats egna stickor med hylsor som också kostade en hel del för en två-pack, jag hade helst velat ha vanliga billiga stickor, och nog borde ett så pass stort apotek ha ett större utbud men det fick bli en två-pack av vardera märke och så gick jag hem och beställde 20 billiga stickor på nätet för en bråkdel av den kostnaden.

I förrgår när jag vaknande gjorde jag mitt första tjuvtest med Apoteket Hjärtats test och efter fem minuter var det som väntat negativt. Jag blev lite besviken men jag trodde ju inte att det skulle vara något annat och det var ju dessutom fortfarande väldigt tidigt. Efter att ha ätit frukost och tittat på TV en stund var jag inne i badrummet och såg att det dykt upp ett litet tunt men tydligt streck till i fönstret på stickan. Ett spökstreck, det har jag aldrig fått tidigare och vad innebar detta egentligen? Snabbt fram med instruktionen och där stod det att man ska inte lita på ett resultat efter mer än fem minuter och nu hade det gått nästan två timmar. Nästa steg blev att googla på falskt positivt test och självklart hittade jag trådar på familjeliv (det verkar som om man kan konfirmera vilken farhåga som helst där) med falska positiva tester från apoteket och någon hade till och med låtit sin man kissa på ett av deras tester och fått två linjer. Hmm, det verkade inte som om man skulle lita för mycket på mitt spökstreck alltså, sedan började fundera på om jag fortfarande kunde ha HCG kvar i kroppen efter ägglossningssprutan, jag tog ju extra hög dos den här gången. Kanske var det lite lite kvar som framkallade spökstrecket. Men nä, efter lite mer googling så tyckte jag att Pregnylen borde vara borta ur kroppen. Ändå kom jag fram till att jag inte skulle börja tro på detta än utan avvakta och använda en av mina vanliga billiga stickor dagen efter som aldrig visat något spökstreck under alla behandlingar oavsett hur länge de legat efter testet.

Jag lyckades hålla fast vid tron att det nog bara var ett falskt postivt ganska länge under dagen men framåt kvällen hade det svängt och jag hade börjat tro att kanske var jag faktiskt gravid för första gången för visst mådde jag lite lite illa och det var mer aktivitet i livmodertrakten än de senaste dagarna och kvällen innan fick jag gå upp och kissa ett par timmar efter att jag somnat och det brukar aldrig hända. När jag även den kvällen fick gå upp och kissa efter ett par timmar var hoppet tänt och jag såg fram emot morgonen och nästa tjuvtest.

Så blev det morgon och jag testade med en av de vanliga stickorna igår och det blev blankt. Jag gick och tittade på det med jämna mellanrum i hopp om ett spökstreck men såg inte mer än vad som kanske var en skugga där strecket skulle vara. Hoppet dalade igen men det var ju fortfarande tidigt. Dagen gick och i livmodern hände inget, molandet hade helt upphört och inte blev det något extra toalettbesök efter att jag somnat heller.

Imorse tänkte jag testa med både den sista billiga stickan och det andra av Hjärtats tester men insåg att jag på något sätt lyckats slänga den sista stickan när jag städade dagen innan, åh så klantigt. Nåja jag hade ju ändå det andra testet. Efter fem minuter var det fortfarande bara ett streck i fönstret. Den här gången kunde jag inte låta det ligga kvar i badrummet utan tog med mig det in till soffan så att jag kunde titta på det ofta medan jag hoppades på ännu ett spökstreck. Efter två timmar var där fortfarande bara ett streck, om man tittade väldigt noga kunde man kanske ana en skugga där strecket skulle dykt upp.

Där slocknade hoppet. Samtidigt så tror jag att jag kanske faktiskt var gravid i några få dagar den här gången, spökstrecket och symtomen som var där och försvann samtidigt med strecket skulle kunna tyda på det. Nu verkar det dock vara över för den här gången och tiden fram till officiell testdag på söndag känns olidligt lång, jag vill bara avsluta allt och få blöda rent.

Mina känslor och tankar då när jag började tro att det kanske skulle gå vägen denna gången sa mig dock en hel del. Samtidigt som jag var glad så kom katastroftankarna, för mina ägg har ju inte varit särskilt bra så sannolikheten att just detta ägg skulle vara perfekt var liten vilket innebar att risken för både missfall och kromosomfel var väldigt hög. Den lite förbjudna tanken smög sig in att med ett donatorägg från en 25-åring så skulle jag inte behöva oroa mig alls lika mycket. Nu verkar det som om det antingen slutar i ingen graviditet alternativt en extremt tidig MA men tanken finns kvar. Nästa gång jag sätter in ett embryo vill jag att det ska vara ett livskraftigt embryo med goda chanser och då är nog inte ägget mitt men det gör inget bara det kan få växa och bli ett barn.

Annonser

14 thoughts on “IVF 6: RD9 Tjuvtestning

 1. Nej, va tråkigt!!! Ledsen för din skull. Jag håller med dig om att du nog var gravid ngra dagar ändå.. Man har gjort så många negativa test på den här resan att man vet att det inte syns ngt om inget hcg finns i blodet. Jag har av alla gånger, fått samma svaga resultat som sedan försvann, bara en gång. Stor kram!!

  Liked by 1 person

 2. Tråkigt att höra vännen men ge inte upp. Äggdonation kan vara det alternativet som gör det för er. Jag fick ut dåligt med ägg men de såg bra ut, ändå blev det minus. Nu gravid i vecka 23 efter äggdonation i Riga så det var mitt alternativ iallafall. Bebis får du, sen är bara frågan hur. Önskar dig lycka till. Kram

  Liked by 1 person

  • Så spännande och grattis! Går med äggdonation också – har tyvärr 2 ggr kvar på vårat tre-pack. Känns onödigt. Har inget hopp om att det skall fungera.

   Gilla

 3. Håller tummarna!

  Jag har läst din blogg ca ett år då jag började min resa. Jag är efter några inseminationer nu mitt i min 3e IVF.
  Du skriver på ett väldigt bra sätt och ger mig och förmodligen även andra stort stöd samt även hjälp och idéer om vidare behandling mm.
  Var på apoteket igår och hon som hjälpte mig berättade om sin syster som varit på samma klinik som jag. Hon blev av kliniken i Danmark rekommenderad att fortsätta försöka i Ryssland för där får de ordinera högre doser. Det resulterade i en liten dotter.

  PS. Får en man positivt på grav.test bör han gå till doktorn för det tyder på testikelcancer.

  Liked by 1 person

  • Tack för de fina orden! Om det hjälper någon annan på deras väg att jag delar med mig av mina erfarenheter så kanske det finns någon mening med det ändå.

   Att öka dosen FSH tror jag tyvärr inte så mycket på, där håller jag med min läkare som menar att äggen blir sämre ju mer man pressar på dem. Jag får ju ändå ut ägg, de är bara inte tillräckligt bra för att orka utvecklas vidare.

   Gilla

   • Hej

    Hoppas du inte tog illa upp av min kommentar om Ryssland. Jag tror också att du och din läkare vet bäst och skrev det mest för att jag inte hört talas om det tidigare.

    Tråkigt att du testade negativt!
    Äggdonation låter mer intressant ju mer jag funderar på det. Tack för idéen.

    Håller tummarna att återhämtningen blir lindrig och att du snart är igång igen.

    Gilla

   • Nej jag tog inte illa upp. Jag vet dock att när man börjar känna sig desperat är det så lätt att ryckas med när man läser om hur någon fick till sitt mirakel att man vill tro på allt, särskilt i början av sin resa. Därför tycker jag att det är viktigt att även prata om att kanske är det precis motsatta som är sant, i detta fall att en lägre dos kanske ger bättre kvalitet. Det viktigaste är dock att lyssna på och försöka lita på sin läkare för de kan ge de bästa råden utifrån ens egen kropps förutsättningar.

    Gilla

 4. Ägg donation – är så sugen på att börja nu. Trist att det inte fungerade men det innebär ju inte att du aldrig kommer bli gravid. Mammor med lånade ägg – kan tänka mig ett värre öde. Chin up – som de säger i detta landet. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s