Gravid

Jag fick min julklapp tidigt i år, jag är äntligen imagegravid! På något vis har jag haft på känn att det fungerade den här gången nästan från början. Redan något dygn efter insättningen satt jag på mitt hotellrum i St Petersburg och tyckte att de spänningar jag kände i livmodern var väldigt lika spänningarna jag brukar få efter Ovitrelle. Det har sedan fortsatt att spänna i livmodern med jämna mellanrum och under den här veckan har jag även stundtals märkt av ett lätt illamående, lite huvudvärk och på kvällarna en bitter smak i munnen. Det skrämde mig lite att jag ändå kände mig så pass säker på att det gått vägen den här gången så jag bestämde mig för att börja tjuvtesta för att hålla förväntningarna på rätt nivå.

Klinikens testdag och BIM är imorgon men jag gjorde mina första tester i torsdags och då var den billiga stickan blank men Hjärtats test visade en väldigt svag linje, knappt mer än en skugga. Inget klart besked alltså men den svaga linjen tydde ju ändå på att embryot fäst och att det fanns lite hcg i kroppen. I fredags var linjen på Hjärtats test något starkare och jag kunde med lite god vilja se en skugga på den billiga stickan. Igår slog jag på stort med tre olika tester, Hjärtats visade en svag men tydlig andra linje och det fick jag även på den billiga stickan och RFSUs sticka. Hcg tycks alltså stiga lite för var dag. Idag plockade jag fram Clearblue-testet som jag dragit mig lite för, antagligen för att det inte ger mig chansen att tolka linjerna själv utan lite småbrutalt bara meddelar gravid eller inte gravid. Redan efter 1,5 minut stod det gravid i fönstret och efter ytterligare en liten stund kom även 1-2 veckor fram och mitt embryo är på dag 14 så det stämmer bra. Linjen på billiga stickan var starkare idag också så än så länge verkar det löpa på som det ska.

Imorgon ska jag lämna blodprov för att mäta halten av hcg mer exakt och jag hoppas att det kommer vara tillräckligt högt. Om det är det så vill kliniken att jag gör ett ultraljud inom två veckor och det kan bli problem nu med alla julledigheter men det kanske går att skjuta på. Sedan ska jag även kolla hur mitt TSH ligger imorgon då det stigit och låg på gränsen när jag var i St Petersburg och med tanke på allt östrogen jag tar kan det ha stigit igen så att jag behöver öka på medicinen.

Imorgon går jag in i vecka 5 (4+0) och om allt går vägen så borde det komma en bebis i slutet av augusti. Det känns märkligt och spännande att få börja räkna veckor och tanken på att det växer ett barn i min livmoder är smått surrealistisk men även fantastisk. Det är en lång väg fram till målet och mycket kan hända men jag känner mig ändå konstigt nog ganska lugn, åtminstone än så länge… Det beror antagligen på informationen jag fick på kliniken. Så länge man följer deras plan och råd så lyckas de med att få 82% av alla kliniska graviditeter att resultera i barn, det är goda odds. Än så länge har jag inte kommit till stadiet klinisk graviditet, det är nog därför de vill att jag gör ett ultraljud så snabbt, men jag som gillar siffror kan lugna mig själv när tankarna irrar iväg åt fel håll för jag känner mig väldigt trygg med att jag fått ett toppembryo och får toppvård. Jag ska göra mitt bästa för att ta det här ett steg i taget och nästa steg är att få ett tillräckligt högt hcg-värde på blodprovet imorgon, efter det får jag börja tänka på ultraljudet som är steget efter. Det är en bra strategi men jag får se hur det går att hålla sig till den, det är svårt att inte låta fantasin få fritt spelrum och förflytta mig 9 månader fram i tiden.

Annonser

28 thoughts on “Gravid

 1. Åhh va roligt! Jag kännde det på mig! Tänk vilken möjlighet det här ändå är för oss som inte lyckas efter många försök med egna ägg! Jättegrattis och lycka till med graviditeten!:) nu är det äntligen din tur!!

  Gilla

 2. Vet inte hur många gånger jag tittat in på bloggen de senaste dagarna. Och så idag: GRAVID!! Jag är så himla glad för din skull! Grattis! Det är konstigt att man kan bli så här glad för någon man inte ens känner, men så är det. Känner nog igen mig själv litegrann i din resa. Återigen, stort grattis till graviditeten!

  Liked by 1 person

 3. Är ny följare och vill säga att detta är fantastisk läsning! ❤️ Stort grattis! Kniper tummar och tår!
  Är själv precis utredd privat och det har visat sig att jag har låg äggreserv, 4.1. Hoppas att min resa börjar inom kort!

  Liked by 1 person

 4. Stort och innerligt grattis! Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns. Går det ens att ta in? Vågar man ta in? Jag står själv inför att göra ED utomlands och håller på att titta på olika kliniker. Då är ava Peter något du rekommenderar alltså?

  Gilla

  • Tack! Ofattbart är nog en ganska rättvisande beskrivning av hur det känns 🙂

   Jag kan absolut rekommendera Ava Peter. Intrycket jag fått är att de är kompetenta och bryr sig. Det som varit viktigt för mig är den utökade profilen (som jag fick på köpet) på äggdonatorn, möjligheten att få en öppen spermadonator och att PGS vilket ökar chansen att lyckas ingick i ED-paketet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s