V. 30: Föräldrautbildning och babyboxar

Så är v. 30 i stort sett över och idag talade min gravidapp om att nu är 75% av graviditeten avklarad. Bara 10 veckor kvar nu alltså, misstänker att de både kommer gå jättefort och snigla sig fram samtidigt. Det tog lång tid att vänja sig och fatta att jag verkligen var gravid men det är numera något som känns som ett helt normalt tillstånd för mig. Tanken att det relativt snart ska komma ut en bebis som jag är mamma till känns dock fortfarande rätt surrealistisk.

Jag mår ganska bra igen även om jag är tröttare än normalt. Jag sover mycket lättare och brukar vakna några gånger per natt men nu räcker det oftast med att jag vänder på mig så somnar jag om sedan så det är inte som det var tidigare när jag kunde ligga vaken ett par timmar. Foglossningen har också blivit bättre så länge jag tar det försiktigt. Jag blev lite orolig att jag skulle behöva gå och ha ont de sista månaderna så jag bokade direkt in en tid hos en sjukgymnast. När jag var där hade jag knappt ont alls så det kändes snudd på pinsamt när hon tryckte och vred på mig och jag fick upprepa att nej det gör inte ont just nu men tidigare gjorde just sådana rörelser ont… Hon kunde dock konstatera att det är fogen vid blygdbenet som gör ont hos mig och inte de bakre fogarna. Det var lite synd att smärtan sitter på ”fel” ställe då ett foglossningsbälte hjälper just vid problem med de bakre fogarna medan det som hjälper vid problem med den främre är träning. Jag fick lite övningar med mig hem men det har varit lite för mycket aktiviteter både på jobbet och privat så jag har inte orkat ta tag i det och börja med dem än. Om jag hade haft ont dagligen hade jag nog varit mer motiverad men om jag inte går för mycket och använder mina mammastrumpbyxor så är jag i stort sett smärtfri. Jag har inte fattat varför det verkar funka med strumpbyxor men kanske stadgar de upp det där lilla som behövs eller så kanske jag får en bättre hållning eller något. För någon vecka sedan började det göra ont i fingrarna och enligt google kan det vara karpaltunnelsyndrom men jag har vare sig stickningar eller domningar så jag är lite tveksam, får ta upp det med BM nästa gång. Men, trots mina småkrämpor så mår jag ändå ganska bra 🙂

I början av veckan var jag på föräldrautbildningen på MVC. Jag trodde att det skulle vara en av deras BMs som höll utbildningen men det var en BM från specialförlossningen på Östra. Innan jag gick dit hade jag väldigt låga förväntningar och blev återigen positivt överraskad av att det var bättre än jag trott. Det var en ganska ung tjej som höll utbildningen och det märktes att hon tyckte att det var kul och sådant smittar. Vi fick se film som visade några förlossningar och en amningsfilm och sedan pratade hon om hela förloppet från att det startar tills efter att man har kommit hem.

Som jag skrivit om tidigare så planerade jag att beställa gratis babyboxar och efter lite googlande så beställde jag fem stycken. Jag hittade några fler men de verkade inte tillräckligt intressanta för att lämna ut mina kontaktuppgifter. De jag beställt ifrån är Apotek Hjärtat, Libero och sedan babybox.se där man på samma gång beställde från Apoteksgruppen, Lloyds apotek och Babyproffsen. Lloyds boxar är för tillfället restnoterade hos leverantören och Liberos kan man inte hämta ut förrän närmare BF men de andra har jag hämtat ut. Nöjdast blev jag med Babyproffsens box men även Apoteksgruppens vilket inte var så konstigt då de ungefär till hälften hade samma innehåll. Roligast är nog dock att hämta ut ett hemligt paket och sedan öppna hemma 😀 Jag kunde konstatera att jag nu har ett startkit med blöjor och våtservetter vilket var med i alla boxarna men jag fick även ett par nappar, en nappflaska, en sked och lite småprover på olika salvor och rengöring både till barnet och till mig. Det låg även med en rejäl bunt med erbjudanden som jag ska titta igenom senare.
img_6431

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s