Om mig

Jag är en 37-årig civilingenjör som bor i Göteborg och som under många år drömt om att leva familjeliv. Tyvärr har jag inte hittat den stora kärleken och är inte alls intresserad av att fortsätta dejtandet just nu utan är nöjd som det är på det området även om jag hoppas på att träffa en härlig man senare i livet. Däremot har jag väldigt svårt att tänka mig ett helt liv utan barn och åren har runnit ifrån mig. Hur bråttom det var insåg jag inte förrän jag fick reda på att jag har ett lågt AMH-värde dvs en låg äggreserv. Ett så lågt värde är ovanligt i min ålder och av någon anledning har mina äggstockar åldrats i förtid. Plötsligt hade jag otroligt bråttom att försöka bli gravid med ett eget ägg, jag som trodde att jag ännu hade några år på mig.

Har redan med mig tanken att det kanske inte kommer att gå och har börjat bearbeta tanken på äggdonation för att ändå ha en väg framåt om IVF-försöken går åt skogen. Jag tror inte att jag skulle älska ett barn som kommit till med ett donerat ägg mindre även om det skulle vara en sorg att inte dela gener. Som ensamstående är det i stort sett omöjligt att adoptera pga köer och att det är så få länder som går med på att barnen får en ensamstående förälder så det känns inte som ett alternativ alls.

 

2016-11-27, uppdatering:
Efter sex fulla IVF-behandlingar i Danmark med enbart fyra återföringar och inga plus gav läkaren mig ”prognosen” att jag skulle ha ca 10% chans att lyckas med fler IVF-behandlingar. Med så dåliga odds bestämde jag för att det var dags att sluta med IVF-försök och istället fortsätta med embryodanation. Första försöket görs i december 2016.

Annonser

23 thoughts on “Om mig

 1. Hej vi verkar vara i exakt samma skede, jag åker för min andra ivf på tisdag och det hade varit kul att hålla kontakt. Maila mig gärna om du också vill ha kontakt med någon i samma situation 🙂 .

  Gilla

   • Hej o ursäkta så sent svar. Jag bor i Stockholm, du får gärna maila mig så kan vi byta erfarenheter 🙂 .

    Gilla

  • Hej! Ser att det var länge sedan du skrev den här kommentaren, men nu är jag nyfiken på hur det har gått för dig? 🙂 Jag bor också i Stockholm och har två insemineringar bakom mig som inte har lyckats. Vore kul att höra ifrån dig.

   Gilla

 2. Hej!
  Jag är också i samma sits som dej, dock ett par år yngre (fyllde 30 i somras). Har inte heller träffat den stora kärleken och nu har jag slutat att leta. Kommer åka till Danmark för ett första inseminationsförsök nu i veckan som kommer, spännande!! Är dock inställd på att det kommer ta fler än ett försök innan det tar sig och jag kanske också kan få bli mamma. Lycka till!

  Gilla

  • Stort lycka till! Jag har två vänner som lyckades på första inseminationen och en annan som efter många försök lyckades med IVF istället så man vet aldrig hur många försök som krävs. Din ålder talar ju iaf för att det inte borde ta allt för lång tid 🙂

   Gilla

 3. Ååååh, jag har en ledig fredag och ligger i sängen med iPad och hamnade på din blogg. Jag dras till er som väljer att bli mamma på egen hand. Kanske förbereder jag mig på det? Jag tror det… All lycka till dig, jag kommer följa dig!

  Gilla

  • Tack och välkommen! Barnfunderingar och barnlängtan är inte helt okomplicerade. Det enda rådet jag kan ge dig om du vill ha barn är att inte vänta för länge oavsett om du är ensamstående eller har partner, för även om kändisar i 40-årsåldern ploppar ut ungar för jämnan är det inte riktigt så enkelt som de får det att verka. Det enda jag ångrar nu när jag håller på med mina försök är att jag inte började tidigare för egentligen var jag redo för flera år sedan och hade jag börjat då hade det nog varit lättare att lyckas än det är nu.

   Gilla

 4. Står just nu i valet och kvalet att välja klinik för IVF. Har varit hos Gyn i Gislaved och blivit rekomenderad CFC då de har ett samarbete. Har dock en magkänsla som säger att kag borde välja en annan klinik. Kom då att tänka på att jag läst din blogg och tänkte höra vad dina erfarenheter är av CFC? Värt att satsa på, blir helt klart smidigast känner jag men vill inte att det ska avgöra. Hoppas att du tar hand om dej ordentligt och kan vila under pausen!

  Gilla

  • Det är väldigt svårt att råda någon annan vilken klinik de ska välja. Tror alla kliniker har både sina för- och nackdelar, och det har även CFC. Jag har skrivit ganska öppet om mina erfarenheter på CFC i bloggen så den bästa bilden av kliniken får du nog genom att läsa det. Lycka till!

   Gilla

 5. Hej!

  Hittade din blogg i samband med att jag nu själv går i tankar om att skaffa barn som ensamstående och försöker skaffa mig så mycket information som möjligt. Är 33 år och bor, som du, i Göteborg. Jag har tänkt vända mig till Storkkliniken i Danmark. Har förstått att man måste ta vissa prover innan inseminationen. Som jag uppfattar det kan man inte vända sig till den ”offentliga vården” för hjälp med detta samt göra en fertilitetsutredning utan istället uppsöka till den privata. Stämmer det? Får jag fråga vart du vände dig? Mvh Sofia

  Gilla

  • Hej Sofia, kul att du hittat hit! Jag skriver aldrig öppet om de läkare/kliniker i Sverige som hjälper oss ensamstående på den här resan. Då det ännu inte är lagligt i Sverige så kan de råka illa ut och vi förlorar viktig hjälp. Om du inte redan är medlem så kan jag rekommendera dig att gå med i Femmis, på deras forum kan du få svar på alla dina frågor om allt som har med det här att göra. Annars kan du maila mig på enkrokigresa@gmail.com. Lycka till!

   Gilla

 6. Hej igen! 🙂

  Ditt AMH-värde, fick du testa det hos en läkare i Sverige? Är det samma tester som par får göra när de fertilitetstestar? Söker inget namn på läkare/klinik, men undrar bara hur du gick tillväga, var det svårt att hitta ngn som gick
  med på att testa dig som singel? Ny på det här, splitterny verkligen, och försöker fatta hur allt går till. Tänker om man måste sätta sig och böla lite hos sin ordinarie läkare för att få till ett test…

  Gilla

 7. Hej! Jag googlade runt och hamnade här :D. Jag är själv singel, 32 och har gjort två försök med inseminering i Köpenhamn. Ser fram emot att följa din resa här och önskar dig all lycka till!*

  Gilla

 8. Hej jag heter Maria och letar efter folk som skulle vilja prata med mig angående lagändringen den 1 april. Jag arbetar på Sveriges radio och om du är intresserad så undrar jag om det finns någon mail jag skulle kunna nå dig på så kan jag berätta mer om vad jag gör. Vill gärna höra vad du tycker.

  Tack för bra läsning.

  Gilla

  • Hej Maria, tack för förfrågan men just nu är jag inte intresserad och har fullt upp med pågående behandling. Jag såg på Femmis medlemssida att de lagt upp din förfrågan där med så jag hoppas att du får napp, det är en viktig fråga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s