V. 27: Inköpslistan minskar

Nu när det blev långhelg var planen att göra en rejäl storstädning av lägenheten, ni vet en sådan där när man ska in i varenda litet skrymsle och allt ska torkas rent. Tyvärr var det jag som imiterade en urvriden disktrasa när helgen väl var kommen. Sömnen fortsätter krångla och nu vaknar jag minst en gång, ofta fler, varje natt och det börjar ta ut sin rätt. Så istället för städning ändrade jag planen till att ladda batterierna med promenader, slöa i solstolen med en bok och lite småfix. Exempelvis har jag äntligen lyckats posta moderskapsintyget till FK som jag fick av min BM för en månad sedan.

Igår fick jag ett ryck och betade av en mängd grejer på min inköpslista också. Jag har länge gått och funderat på vilka grejer jag vill köpa och turen till Ullared betade av en hel del men jag hade några stora inköp kvar. För ett tag sedan såg jag att det fanns ett erbjudande i min gravidapp från Ikea med 20-25% rabatt på paket med spjälsängar och madrasser och den sängen jag spanat på var med där. Förutom säng och madrass så plockade jag med lite annat smått som sängkappa, påslakanset, täcken och tvättlappar. Jag hade förberett mig genom att åka ut till Ikea i veckan och då passade jag på att mäta utrymmet under sängen och hade turen att hitta några backar med lock som precis går in under och får bli sänglådor. Det gäller att hitta sina förvaringslösningar när man inte bor så stort 🙂

Samtidigt tog jag tag i barnvagnen. Jag började för rätt länge sedan med att göra research och läsa tester och bloggar med barnvagnsrecensioner och följde upp det med besök i butik och kikade och provkörde lite. Valet föll på en Britax Smile 2, en duovagn där det ingår både liggdel och sittdel och som fick bäst-i-test förra året och jag insåg snabbt att det ofta är billigare på nätet än i butik. Jag har kollat lite då och då på nätet men inte kommit mig för att beställa, för någon vecka sedan gjorde jag det nästan när jag var inne på babyworld.se och fick ett erbjudande om 500 kr extra rabatt på deras redan bra pris av kundtjänstchatten som ploppar upp så fort man går in där. När jag gick in igår så visade det sig att de just nu hade kampanj på den vagnen så den var nedsatt med ytterligare 1000 kr. När kundtjänstchatten ploppade upp så spelade jag lite dum och frågade om det tidigare erbjudandet och även om de inte kunde ge mer rabatt på vagnen så slutade det med att jag fick välja mellan ett gratis myggnät eller 10% på skötväskan. Inte illa när man kan sitta hemma i soffan och pruta! Även här passade jag på att plocka med lite andra grejer och jag satt och jämförde med vad de hade på Ikea. Bland annat var jag ute efter täcken och kuddar både till spjälsäng och vagn/babynest. I min enfald trodde jag att det var standardstorlek på sängkläder till spjälsäng men när jag kollade på måttet på det påslakan jag köpt och påslakan på olika siter och jämförde med storlekarna på täcken på olika ställen så insåg jag att det var olika överallt. Genast blev det betydligt svårare att hitta lämpliga täcken… Det tog en bra stund att jämföra storlekar och fundera men till slut bestämde jag mig för två täcken från Ikea där jag ska försöka klippa av en decimeter på det billiga täcket för att få det att passa med det fina lakansetet från Ullared. Till vagn/babynest var det mycket enklare för där verkar det vara standardmått så alla lakan och täcken hade samma storlek. Det blev även ett helvitt spjälskydd som tyvärr var lite dyrare än de på Ikea men där fanns det enbart mönstrade och jag vill hellre leka med färger och mönster på sängkläder och filtar.

BabynestJag beställde även ett babynest igår. Egentligen hade jag tänkt försöka hitta ett till ett så bra pris som möjligt men så satt jag och slösurfade framför TVn en kväll och snubblade in på ett blogginlägg där hon beställt ett helt fantastiskt fint handsytt babynest så det blev att jag surfade vidare efter liknande. Jag fastnade för två ställen där de syr upp på beställning och även om de är lite dyrare så är de mycket finare och det jag till slut beställde även mer praktiskt. När jag satt och valde färg och detaljer så hade jag huvudet fullt av bilder på hur gullig min bebis kommer se ut i detta nest och hur många fina kort jag kommer ta, vi får väl se om verkligheten lyckas leva upp till det 😀 Är ni nyfikna så kika in här: Södermark design och Eminest. Det jag beställde hade dels en madrass som man kunde ta ut vid tvätt så att den inte blir knölig (vilket verkar kunna bli ett problem annars) och man kunde även välja till en bäddmadrass med plastad frotté så att man inte skulle behöva tvätta hela nestet vid läckage. Lite dyrare som sagt men jag beslutade mig för att unna mig det (för jag misstänker att bebisen inte kommer bry sig så mycket), jag har letat efter låga priser och erbjudanden på allt annat så nu ville jag lyxa till det lite.

Klara inköp:

  • Kläder storlek 50, 56 och 62
    Bodies (mest omlott i de minsta storlekarna), byxor, tröjor, pyjamasar, fleeceoverall, sockor. Behöver köpa till lite mer i storlek 62 och lite mer sockor och fler dregelhaklappar.
  • Spjälsäng, madrass, spjälskydd, sängkappa, 2 huvudkuddar, 2 täcken, 2 påslakanset, sänglådor.
  • Barnvagn med ligg- och sittdel, 1 täcke, 2 påslakanset, skötväska.
  • Babynest
  • Skötbädd
  • Babysitter
  • Babygym
  • Mobil ovanför skötbädd eller till barnvagn
  • 4 babyfiltar
  • Badcape med luva
  • Några nappar och nappflaskor att börja med.

Kvar att köpa:

  • Bärsele
  • Badbalja
  • Snuttefiltar och leksaker
  • Mobil till sängen
  • Skötselartiklar

Man kan väl säga att jag blev några tusenlappar fattigare igår men jag är väldigt nöjd med mina inköp. Många säger ofta att jag ska kolla in Blocket och köpa begagnat och det borde jag kanske för jag tvivlar inte på att man kan hitta många av de lite dyrare grejerna i fint skick till bra priser men ändå har jag känt att jag helst vill köpa nytt. Jag har gått och drömt och längtat och kämpat för det här under så många år att jag vill passa på att njuta av det så mycket jag kan och då ingår det att sitta och leta fina grejer på nätet om kvällarna och fundera över hur vi ska ha det min bebis och jag. Under åren med behandlingar minskade visserligen sparkontot drastiskt men jag har ändå fortfarande råd att köpa alla prylar så länge jag inte köper de dyraste grejerna och jag tänker att jag så småningom kan sälja på Blocket istället. Det finns ju inget rätt eller fel i detta heller så jag tänker att så länge ekonomin tillåter är det väl bara att köra på med det som känns bra. Värre prylsport än att få barn finns nog knappt så lite får man dock sansa sig för det finns verkligen hur mycket som helst där ute som man påstår att nya föräldrar behöver.

Nästa steg i mina förberedelser blir att snoka rätt på så många gratis babyboxar som möjligt. Jag vet att vissa av apoteken har sådana boxar med lite olika varuprover och annat men det ska finnas fler ställen. Tänker att det kan bli en bra bas med sköta-produkter och bra att få testa lite olika tills man hittar sina favoriter. Sedan ska det bli en lite rolig utmaning att försöka hitta så många boxar som möjligt.

7 tankar på “V. 27: Inköpslistan minskar

  1. Beställ inga babyboxar! Man blir fullständigt nedringd av reklamsamtal när babisen har kommit, det är INTE värt det!

    Gilla

  2. Mitt babynest blev knöligt efter tvätt som du skrev, så tycker du gör helt rätt i att satsa på ett bättre! 😉 Min var från Ullared, inte bra kvalité.
    Men sängkläder jag köpt från Ullared har däremot hållt jättebra.
    Tack för att vi får följa din resa!

    Gillad av 1 person

  3. Några tips: kläder i 62 tar det ett tag att växa in i, så det borde inte vara någon brådska om du inte får en jättebäbis. Leksaker bryr de inte heller sig om i början, och sen när de börjar intressera sig för sånt så är ändå prylar du redan har i hemmet minst lika intressanta, så där skulle jag nog invänta presenter till den nyfödde istället. När de är nyfödda är det nästan mer praktiskt att bada de i handfat eller diskho, så badkar behöver du inte heller stressa med. Bärsele kan dock vara guld att ha tidigt, eller sjal.

    Gillad av 1 person

  4. Trikåsjal kan vara rätt skönt att ha med ett spädbarn, särskilt om man får en sådan sort som inte gillar vagnen och bara vill vara nära nära hela tiden. Bärsele är, enligt min åsikt, bekväm när de har blivit lite större och lite stadigare.
    Lycka till med allt.

    Gillad av 1 person

  5. Angående babyboxar, jag hämtade nog alla som finns och fick inga säljsamtal. Däremot rätt mycket reklammail men de kan man ju avsluta.
    Ett tips om du beställer Apotek hjärtats box, hämta ut den på Ica maxi Mölndal, då får du en rabattkupong på 50% som gäller på deras barnkläder upp till storlek 86. Det är inte alla maxi som ger en sån.

    Gillad av 1 person

  6. Roligt att läsa om hur du boar. Jag förstår helt din känsla av att du väntat på detta i flera år och nu vill njuta av det på riktigt. Angående babyboxar så fick jag nog tag på sex olika, någon hade en riktigt lång väntetid har jag för mig. Efteråt fick jag några samtal från en bokklubb men tackade bara nej och då slutade de ringa. Lycka till med resten av förberedelserna. Kram

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar