V. 22: Besök hos BM

Dagarna flyter på och det gör även graviditeten. Förra veckan var jag hos BM för kontroll och jag fick återigen en lite halvbra känsla efteråt. Det var inga fel på mig, blodtrycket såg jättefint ut och även urinprovet var bra och vi lyssnade på hjärtljud och det lät också toppenbra. Den lite halvbra känslan kom istället från sättet hon uttrycker sig på när jag tar upp saker som jag funderar över och det kommer nog leda till att jag kanske inte berättar allt lika ocensurerat i fortsättningen för jag blir irriterad när jag får förmaningar istället för svar för jag kan faktiskt tänka själv. Det är inte så att jag tycker jätteilla om henne men efter att ha hört om kvinnor som haft så bra relationer med sin BM så känns det tråkigt. De kommande två månaderna ska jag dit varannan vecka för provtagning så jag hoppas att känslan förbättras.

Jag passade även på att anmäla mig till föräldrautbildning. Det känns lite trist att gå själv bland alla par, särskilt när man på slutet skulle diskutera relationen vilket inte är relevant i mitt fall. Pga att MVC hade svårt att få ihop personal så får de som är beräknade under juni, juli och augusti bara gå på ett tillfälle istället för de vanliga tre så det handlar inte om så många timmar om det skulle kännas obekvämt. Samtidigt blir jag irriterad på att de under 25% av året tycker det är ok att ge sämre service. Det kan ju inte komma som en överraskning att det blir sommar och semesterperiod varje år och det är ju inte som att det föds färre barn då så lite bättre planering och ökning av resurserna tycker jag vore på sin plats.

I magen lever det rullan ganska ordentligt nu. Särskilt på kvällarna när jag sitter i soffan känner jag buffarna ofta och de är kraftigare nu än för ett par veckor sedan. Det gör inte ont (ännu) men det är definitivt en påminnelse om att det finns någon därinne. I förrgår kände jag för första gången buffarna på utsidan och det var en rätt häftig grej, det gör det definitivt mer verkligt 🙂 På jobbet har jag fortsatt att berätta för fler och fler, det har ännu inte spridit sig så mycket av sig självt. Fortfarande får jag kommentaren om att det inte syns på mig att jag är gravid, men mot slutet av veckan så fick jag även två gånger höra av folk som vet att nu börjar det nog ändå synas lite så magen är nog på gång nu. Det vore lite skönt att se uppenbart gravid ut istället för som nu när det inte är tydligt att jag inte bara gått upp i vikt, hej fåfängan 😉

Annars mår jag rätt bra för tillfället. Jag har varit lite tröttare, har ofta ordentlig huvudvärk och flåsar som en blåsbälg så fort jag rör mig men annars så känner jag mig ungefär som vanligt vilket är jätteskönt. Bara att hoppas på att det håller i sig länge nu!

Annonser

6 thoughts on “V. 22: Besök hos BM

 1. När jag fick första barnet hade vi ingen föräldrautbildning överhuvudtaget pga besparingar i landstinget! Och visning på förlossningen va med väldigt nerdraget så den kunde vi inte heller gå.

  Gilla

 2. Jag hade noll kemi med min barnmorska på MVC. Vi passade inte ihop personlighetsmässigt. Hon var en käck tant som hade förutfattade meningar om mig utifrån mitt yrke (jag är läkare) och hon fick mig alltid att känna mig obekväm och som en sur trotsig mellanstadieelev. Precis i slutet av graviditeten var jag på extrabesök på MVC och fick en annan BM. SÅN skillnad i hur det kändes. Jag ångrar så att jag inte bytte i tid, när jag väl insett hur hon fått mig att må. Mitt råd är: BYT! På MVC om nånsin, har man rätt att känna sig bekväm.
  På torsdag har jag inskrivning med grav nummer 2. Ny BM, ny story, men denna gång byter jag direkt om det känns awkward.
  Stort lycka till nu!

  Gilla

 3. Hejsan, nu vet jag ju inte vart i Göteborg du bor och vilken mvc du går till men om det är i Partille (den var vid två tillfällen med fokus på relationer sista gången men det kanske är standard) skulle jag rekommendera dig att strunta i den där så kallade utbildningen. Den är kanske bra för någon som levt på en annan planet hela livet eller möjligen är väääldigt ung. Bättre info om dagens syn på saken får du på 1177 helt klart. Vi gick dit för att inte missa något eller träffa andra i samma situation men det var verkligen bortkastad tid. Lycka till!

  Gilla

 4. Välja midwife – min läkarmottagning har en.. så jag hoppas min är trevlig.
  Fick tillbaka alla tester och de ser bra ut – det blir en tjej 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s